Marc Baert

Wildeman bijt in been van agent

Een 40-jarige man uit Beersel riskeert 5 maanden cel met uitstel voor weerspannigheid. Hij ging helemaal door het lint toen agenten hem wilden kalmeren. Hierbij beet hij een van hen zelfs in het been.

De schoonmoeder van de man belde in november naar de hulpdiensten met de melding dat haar schoonzoon een woedeaanval had. De politie kwam ter plaatse maar de man bleek ondertussen gekalmeerd te zijn. Bij het zien van de agenten ontstak hij opnieuw in woede. Eerst ging hij neus aan neus staan met een van de agenten waarna hij enkele rake vuistslagen uitdeelde. Uiteindelijk kon hij enkel met de steun van een tweede ploeg gearresteerd worden. Tijdens deze arrestatie vond hij het wel nog nodig om een van de agenten in het been te bijten. De agent liep geen verwondingen op. 

“Het kan niet de bedoeling zijn dat de politie uw persoonlijke boksbal is”, aldus het parket. De man zelf verklaarde het toen moeilijk te hebben. “Nu is mijn leven terug op de rails”, verdedigde hij zichzelf. 

Uitspraak op 25 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer