Karin Aerts en Wendy De Cock van Beweging.net.
Geert Mertens Karin Aerts en Wendy De Cock van Beweging.net.

“Trager dan we verwacht hadden”

Beweging.net houdt steekproeven snelheid

“Er wordt trager gereden dan we verwacht hadden.” Dat zeggen Wendy De Cock en Karin Aerts van Beweging.net. Met een speed gun in de aanslag hadden ze postgevat in de Haltestraat, in de buurt van het station van Begijnendijk. Eén uitschieter betrapten ze: 62 kilometer per uur. De komende week herhalen ze de actie nog op verschillende plaatsen in de gemeente. De resultaten worden overgemaakt aan het gemeentebestuur.

De actie ‘No need for speed’ vindt plaats op verschillende plaatsen. “Alles gaat in deze wereld alsmaar vlugger en vlugger”, aldus Wendy. “Iedereen haast zich door de dag. Druk, druk, druk... En toch zijn er zaken die we moeten temperen, zoals ons verkeer. Omdat 27 april de nationale dag rond verkeersveiligheid is, organiseren we deze actie.”

Bij wijze van steekproef worden de komende week in de gemeente verschillende snelheidsmetingen uitgevoerd. “Uiteraard zijn wij geen politie en zal deze actie volledig anoniem zijn", voegt ze eraan toe. “Er worden ook geen nummerplaten genoteerd en geen boetes uitgeschreven.”

De initiatiefnemers hadden verwacht dat in de Haltestraat harder gereden werd. “De mensen houden zich grotendeels aan de snelheidslimiet van 50 km/uur”, luidt het. “Er zijn enkele uitschieters. We hebben ons al verstopt achter het muurtje omdat ze anders misschien op het rempedaal gaan staan.”

De resultaten van de steekproeven worden gebundeld en overgemaakt aan het gemeentebestuur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer