Beweging.net van Begijnendijk
RV Beweging.net van Begijnendijk

Beweging.net test rijgedrag automobilisten

Beweging.net bracht het rijgedrag van de automobilisten in Begijnendijk in kaart en... ze verdienen een dikke pluim. “Meer dan tachtig procent van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de opgegeven snelheid”, aldus Wendy De Cock. Inwoners kunnen ook de komende maanden een beroep doen op de diensten van Beweging.net. Denk je dat er te snel wordt gereden in je straat, dan doen ze een steekproef met een speed gun.

“De Begijnendijkse automobilisten verdienen een dikke pluim”, gaat ze verder. Toch is het werk niet gedaan. “De grote vakantie is begonnen. Het moment bij uitstek voor wandelingen, fietstochtjes... Deze groep blijft een zwakke weggebruiker, dus vragen we aan autobestuurders om even attent te blijven op onze wegen.”

Wie de hulp van de vrijwilligers wil inroepen om de snelheid in een straat te meten, kan dit altijd. Contact via wendydecock001@gmail.com. “We beboeten niemand, we zijn immers geen politie, we brengen gewoon het verkeer in kaart.” Tijdens de voorbije actie viel op dat veel mensen dat er sneller wordt gereden dan in werkelijkheid het geval is.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fons De Smet

    Moet je zeker eens in de Puttestraat komen zien daar word veel te snel gereden zeker met al dat sluipverkeer daar

Lees meer