Dag vol miserie op spoorwegen

Het treinverkeer heeft in onze regio gisteren heel wat tegenslag te verwerken gehad. In Landen zorgde een agressieve reiziger voor vertraging, in Begijnendijk zorgde een aanrijding op de sporen voor ernstig verstoord treinverkeer en in Tienen zorgde een spoorloper voor tumult.

In het station van Landen heeft een reiziger er 's ochtends voor gezorgd dat een trein naar Blankenberge liefst 36 minuten vertraging opliep. Op het perron waar een trein klaarstond om te vertrekken, gedroeg een reiziger zich plots verbaal agressief tegenover een medewerker van de spoorwegen. Het personeel besloot daarop uit veiligheidsoverweging de trein niet te laten vertrekken en er de politie bij te halen. Die nam de reiziger mee. Pas dan kon de trein zijn reisweg verder zetten. Ook andere treinen liepen hierdoor enige vertraging op.


Het treinverkeer tussen Aarschot - Lier/Antwerpen en Aarschot - Diest raakte dan weer ernstig verstoord door een ongeval. Rond 10.50 uur werd een persoon, die zich op de sporen begaf in de Haltstraat in Begijnendijk, aangereden door een trein. De man uit Betekom overleefde de aanrijding niet. De sporen in beide richtingen werd tijdelijk afgesloten om de nodige vaststellingen te verrichten. De NMBS zorgde voor vervangbussen zodat reizigers hun weg konden verder zetten. Rond iets voor 16 uur kon het treinverkeer uiteindelijk hervatten.


Ook de avondspits kreeg haar portie vertraging te verwerken met een spoorloper in Tienen. Die kon snel worden gevat door de politie, maar ondertussen was het veiligheidsplan al op actief gezet: treinen rijden dan stapvoets, zodat ze op elk moment kunnen remmen. Ironisch genoeg werd net gisteren de nieuwe campagne tegen spoorlopen in gang gezet. "De overtreder riskeert niet alleen zijn leven, maar ook een fikse boete", waarschuwt Thomas Baeken van Infrabel.


Vandaag zou alle treinverkeer opnieuw normaal moeten verlopen.


(KBG)

Lees meer