Sportcomplex De Tumkens dreigt capaciteitsproblemen te krijgen en dus slachtoffer te worden van het eigen succes.
Bollen Sportcomplex De Tumkens dreigt capaciteitsproblemen te krijgen en dus slachtoffer te worden van het eigen succes.

Neen, mogelijk wel nieuwe sporthal

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BEGIJNENDIJK

Sporthal De Tumkens werd de voorbije jaren stelselmatig vernieuwd. Toch vragen sommigen zich af of er niet beter werk wordt gemaakt van een gloednieuwe sporthal. De huidige infrastructuur dreigt door het succes immers uit de voegen te barsten. Een nieuw zwembad komt er zeker niet: financieel niet haalbaar.

"We hebben de afgelopen jaren een nieuwe atletiekpiste aangelegd aan De Tumkens en nagenoeg de volledige sporthal vernieuwd", zegt lijsttrekker Bob Michiels (MGB). "Er werd een nieuwe vloer aangelegd, een nieuw dak geïnstalleerd, gloednieuwe douches en sanitair opgetrokken. Tegelijkertijd hebben we de voetbalvelden aan de Grote Baan aangekocht en volledig gemoderniseerd met twee kunstgrasvelden en een nieuwe kantine met kleedkamers. Voor de nieuwe legislatuur willen we inzetten op het moderniseren en gebruiksvriendelijker maken van de site rond de sporthal." Vroeger was er ook een zwembad op de site gevestigd. Daar wordt niet in geïnvesteerd. "Financieel onhaalbaar", zegt hij.


"De grote uitdaging is de capaciteit voor de indoorsport te verhogen", vindt lijsttrekker Bart Sorée van N-VA. "Op korte termijn kunnen de accomodaties van de scholen opengesteld worden, op lange termijn zal een nieuwbouw zich opdringen om de sporters te kunnen blijven huisvesten."


Sorée is er voor te vinden om samen met een privé-investeerder een zwembad uit te baten. "Dan is dit steeds bespreekbaar."


"De laatste jaren is veel geïnvesteerd in sportinfrastructuur", aldus Steven Vermeulen van Leef. "Het complex aan de Grote Baan is daar een mooi voorbeeld van, maar er zijn nog andere sportclubs hier." (GMA)

Lees meer