3 De opruiming van het stort.
RV De opruiming van het stort.

Stort naast containerpark wordt opgeruimd

Het ‘stort’ naast de gemeentelijke loods en containerpark aan de Professor Scharpélaan is bijna helemaal opgeruimd. De voorbije twaalf jaar was het uitgegroeid tot een kanker in het straatbeeld. “Vroeger gebruikte de gemeente het alleen om een paar wagens op te zetten”, zegt schepen van Groenaanleg Roger Verduyckt (Samen). “De voorbije jaren werd het echter gebruikt als stortplaats voor grondoverschotten, bomen, betonresten, kasseien... We vonden er zelfs twee oude mazoutketels terug.”

“De aannemer, die het nieuwe fietspad langs de weg heeft aangelegd, had er ook nog afval liggen”, zucht hij. “Dit kon niet langer blijven duren. Er waren ook klachten uit de buurt. Omdat we eerst een budgetwijziging moesten doorvoeren, heeft het nog wat langer geduurd voor we met de werken konden starten. Vroeger zeiden we altijd dat het er in Aarschot schandalig bijlag, maar nu was het hier een stort geworden. Normaal zijn de laatste week van augustus alle werken klaar. Dan is alles gezeefd en opgeruimd.”

Het is de bedoeling om het terrein achteraf te nivelleren en in te zaaien. “Mogelijk maken we er een gras- of bloemenweide van”, zegt hij. De werken worden geraamd op 50.000 euro.

3 Er lagen zelfs mazoutketelsop het stort.
RV Er lagen zelfs mazoutketelsop het stort.
3 De opruiming van het stort is volop bezig.
RV De opruiming van het stort is volop bezig.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer