18 gemeenten bundelen hun informatie over beschikbare kinderopvang.
Bollen 18 gemeenten bundelen hun informatie over beschikbare kinderopvang.

18 gemeenten starten regionaal loket voor kinderopvang

De intercommunale Interleuven lanceert een digitaal loket voor kinderopvang, samen met 18 gemeenten in Vlaams-Brabant. Dankzij de nieuwe website kunnen ouders makkelijker een beschikbare opvangplaats vinden. Zes gemeenten in het Hageland doen mee.

Het decreet kinderopvang bepaalt dat elke gemeente verplicht een lokaal loket moet hebben. Interleuven startte in 2015 met de uitbouw van een regionaal georganiseerd loket. Op de website kunnen ouders het aanbod bekijken in de 18 gemeenten van opvang voor baby’s en peuters (0 tot 3 jaar) maar ook schoolkinderen. Je kan er een aanvraag voor opvang registeren. Door de informatie te bundelen, krijgen ouders een beter zicht op de opvangmogelijkheden. De nood aan opvang wordt geregistreerd en gekoppeld aan het aanbod.

Testen

Tienen en Tielt-Winge zullen het systeem de komende maand uitvoerig testen voor het wordt uitgerold in de andere gemeenten. Tegen het einde van dit jaar moeten de digitale loketten in alle deelnemende gemeenten operationeel zijn. In juni zal dit gebeuren in Scherpenheuvel-Zichem, Diest en Bekkevoort en in augustus in Glabbeek.

Je kan het loket hier raadplegen: www.kinderopvanginmijnbuurt.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer