Gemeente verduidelijkt foute info over afsluiten op- en afritten E314

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verspreidde onvolledige informatie over het afsluiten van het op- en afrittencomplex van de E314 aan de Staatsbaan. De gemeente Bekkevoort brengt op haar website verduidelijking. Volgende wijzigingen gelden vanaf maandag 11 maart:

De oprit van de E314 richting Leuven is niet bereikbaar voor wie vanuit Bekkevoort komt aangereden. De oprit kan je wel nemen als je vanuit Diest komt. Om vanuit Bekkevoort via de E314 richting Leuven te rijden is een omleiding voorzien via de oprit in Halen.

De afrit van de E314 uit de richting van Lummen kan je niet nemen als je verder wil naar Diest. Je moet de snelweg al eerder verlaten bij de afrit in Halen, om in Diest te geraken. Je kan de afrit E314 uit de richting van Lummen wel nemen als je in de richting van Bekkevoort wil.

Op de Staatsbaan blijft  doorgaand verkeer mogelijk tussen Bekkevoort en Diest. Het fietspad richting Leuven wordt opgeheven. Fietsers worden geleid naar de overkant van de Staatsbaan waar een fietspad met dubbele rijrichting is.

Het AWV voert ter hoogte van het op- en afrittencomplex aanpassingen uit aan het fietspad en de rijvakken. Tegen het bouwverlof in juli moeten deze werken klaar zijn.

De rijbaan en het fietspad worden aangepast bij de oprit van de snelweg naar Leuven.
Bollen De rijbaan en het fietspad worden aangepast bij de oprit van de snelweg naar Leuven.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mathieu Vandelook

    Dus als je van Bekkevoort komt en je wilt de E314 richting Leuven nemen, moet je eerst de autostrade in de tegenrichting nemen en dan keren aan de af -en oprit in Halen? Dat is toch ook niet bijster praktisch...

Lees meer