Ook De Peinwinning doet mee aan Tour de Crème.
Foto Bollen Ook De Peinwinning doet mee aan Tour de Crème.

Genieten van ambachtelijke ijsjes tijdens Tour de Crème

Met de campagne ‘Tour de Crème’, die nog loopt tot en met 30 september, zet de provincie Vlaams-Brabant hoeve- en streekijs in de kijker. Een ijsje eten op de boerderij, is een mooi voorbeeld van korte keten.

“Ambachtelijk en met liefde gemaakt, met verse melk recht van de boerderij. Zo smaakt een ijsje het lekkerst”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. “Met onze campagne ‘Tour de Crème willen we, als streekmotor van de plattelandsbeleving, het hoeve- en streekijs in de kijker zetten. We hopen dat Vlaams-Brabanders en toeristen tijdens hun uitstappen zo’n hoeve-of streekijsje gaan eten in één van de vele boerderijen”.

Tour de Crème bundelt dertien bedrijven die ijs aanbieden met melk van hun eigen koeien of gemaakt van melk van een naburig bedrijf. Er zitten ook enkele buitenbeentjes bij zoals ijs van schapenmelk. Voor het Hageland gaat het om Hoeve De Peinwinning in Bekkevoort en Het Nijswolkje in Aarschot.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer