Politie stelde minder verkeershinder vast dan bij de vorige editie
Bollen Politie stelde minder verkeershinder vast dan bij de vorige editie

Politie blikt tevreden terug op wielerwedstrijd, toch twee aanrijdingen

Lokale politie Demerdal-DSZ kijkt terug op een geslaagde vierde editie van de wielerwedstrijd Dwars door Hageland. Met dank aan allen die een bijdrage geleverd hebben zodat de wegen in en rond Diest en Scherpenheuvel-Zichem niet onnodig belast werden.

Vele inwoners bleken zich goed geïnformeerd te hebben en hadden en hun verplaatsingen daarop afgestemd; ook scholen hadden geanticipeerd op dit evenement en voorzagen andere afhaal-momenten en/of -plaatsen voor de scholieren. 

Bijkomende uitdagingen

Toch stonden politiemedewerkers voortdurend voor bijkomende uitdagingen. Zo moest de politie vrachtwagens weghalen die zich vastreden in het stadscentrum, uitzonderlijk vervoer begeleiden op het traject van de wielrenners, de laattijdige aanwezigheid van seingevers opvangen en voertuigen die toch op het parcours geraakt waren weghalen voor de doortocht van de renners.

De politie betreurt echter de twee aanrijdingen van een wielrenner met een voetganger in de Demerstraat in Diest en met een signaalgever op de Citadellaan in Diest. Toch stelden de agenten vast dat er opvallend minder verkeershinder was dan bij de editie 2018.

Als de steden Diest en Scherpenheuvel-Zichem hun troeven ook in de toekomst willen promoten via de rechtstreekse uitzendingen van wielerwedstrijden dan zal de lokale politie Demerdal-DSZ graag een bijdrage leveren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer