Provincie geeft 224.775 euro voor plattelandsprojecten in het Hageland

De provincie geeft 224.775 euro aan acht plattelandsprojecten in het Hageland. “Door de renovatie van infrastructuur dragen deze projecten bij tot streekidentiteit en armoedebestrijding ”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Het actieplan Trage wegen van de gemeente Glabbeek krijgt 37.414 euro. De gemeente Bekkevoort krijgt respectievelijk 38.300 euro en 8.500 euro voor de renovatie van de oude jongensschool in Molenbeek en een kunstwerk dat op 8 september zal onthuld worden op de Hermansheuvel in Assent. De gemeente Hoegaarden krijgt 1.800 euro voor de inventarisatie van veertig kapelletjes. Er werd ook een brochure uitgebracht en een wandeling uitgestippeld. De vzw Wesp start met een mobiele keuken voor festivalcatering en krijgt daarvoor 8.400 euro. De vzw Ons Thuis krijgt 29.475 euro voor de ontvangst en integratie van nieuwkomers in de regio. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer