PZ Antwerpen

Fietser (65) overleden na aanrijding op Antwerpse Singel

De fietser die vrijdagavond met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis werd overgebracht na een zwaar ongeval op de Singel in Antwerpen, is in de loop van het weekend overleden. De fietser werd aangereden op het kruispunt met de Pretoriastraat in het district Berchem. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

Vrijdagavond rond kwart na elf wilden twee fietsers de weg oversteken aan het kruispunt met de Binnensingel en de Pretoriastraat in Berchem. Eén van de twee fietsers werd door een personenwagen gegrepen bij het oversteken. “Het slachtoffer is met levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht”, bevestigt Wouter Bruyns van de lokale politie. Later in het weekend overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. De andere fietser bleef ongedeerd. 

De 67-jarige bestuurster van de wagen kwetste zich niet, maar verkeerde in shock na het ongeval, ze werd opgevangen door medische diensten en slachtofferhulp van de politie. Ook de familie van de fietser kreeg slachtofferzorg aangeboden.

Wellicht heeft één van beide partijen het rode licht genegeerd. De politie onderzoekt wat er is fout gelopen.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Philippe Deckers

    Fietsers rijden vaak bewust door wanneer ze een auto zien. Vaak rijden ze zonder licht en door het rode licht.

  • Danny Damiaens

    De fietsers hebben ook schrik van de hedendaagse autobestuurders die meer bezig zijn met hune gsm of iets anders dan voor hun te kijken!

Lees meer