Districtsbestuur koopt in Nederland en niet bij plaatselijke handelaars
RV Districtsbestuur koopt in Nederland en niet bij plaatselijke handelaars

Lokale fietsenhandelaar is woedend: hoofdprijs voor wedstrijd ‘Naar de winkel in je buurt’ is fiets... uit Nederland

Fietsenhandelaar Guido Jansen, uit de Heidestraat in Zandvliet, is niet te spreken over de werkwijze van het districtsbestuur. Die kocht recent een fiets in Nederland. De fiets is ironisch genoeg bestemd om te schenken aan de winnaar van de actie ‘Naar de winkel in je buurt’.

Volgens Guido Jansen heeft het districtsbestuur duidelijk twee gezichten. “Het district moedigt onze bewoners aan om lokaal te kopen wat we als kleine handelaar enkel kunnen toejuichen. Vooral nu met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht is dit een mooie stimulans. Ik was dan ook blij om te mogen deelnemen aan de actie. Bewoners krijgen een spaarkaart en kunnen zo meedingen naar enkele prijzen, waarbij de hoofdprijs een fiets is. Ik vroeg een offerte om de fiets te mogen leveren. Uiteraard kan er slechts één handelaar een fiets leveren maar dat is ook niet het belangrijkste. Het belangrijkste is de actie zelf. Groot was mijn verbazing toen ik vernam dat het district een fiets heeft gekocht in het buitenland (Nederland). Dat is de wereld op zijn kop. Bovendien stel ik me de vraag hoe je bewoners kan stimuleren om plaatselijk te kopen als je het, als district, zelf niet doet. Volgens mij komt hiervan geen cent aan onze lokale handelaars en al zeker niet aan onze stad waar wij als handelaar extra aan moeten betalen. Dit vind ik enorm frustrerend”. Het districtsbestuur zegt gebonden te zijn aan de regelgeving inzake openbare aanbestedingen en prijsoffertes. In beide gevallen zal het goedkoopste voorstel de opdracht toegewezen krijgen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ivo Verheyen

    De genoemde handelaar die de fiets verkocht staar nota bene al jaar en dag op de markt in Zandvliet voor het herstellen van fietsen, elke vrijdag , en is een gekende waarde in ons dorp . Hij is meer zandvlietenaar , dan dienen bleiter .

  • sylvia cornelis

    Districtsbestuur Zandvliet zijn de marionetten van stad Antwerpen .... ze spreken zichzelf constant tegen.... ben al 3 jaar aan het vechten voor de Wellness in Zandvliet te krijgen

Lees meer