Het justitiepaleis van Antwerpen.
belga Het justitiepaleis van Antwerpen.

Nederlander (21) die op autosnelweg met 4,8 kilo cannabis werd betrapt, krijgt 30 maanden cel

De Antwerpse strafrechter heeft een celstraf van 30 maanden en 8.000 euro boete uitgesproken tegen een Nederlander van 21. De jongeman was op de autosnelweg met cannabis in zijn auto betrapt.

De politie zette Hicham El H. drie maanden geleden aan de kant op de A12 in Berendrecht. Hij was op de terugweg van Nederland en had 4,8 kilo cannabis aan boord. De verbalisanten vroegen de verdachte om een uitleg, maar die beriep zich op zijn zwijgrecht. “Het is heel duidelijk dat hij de partij cannabis in België wilde verhandelen”, stelde de procureur op het proces.

De advocaat van Hicham El H. had de rechtbank gevraagd om zijn cliënt een straf met uitstel op te leggen. “Mijn cliënt had financiële problemen en is door bepaalde mensen aangesproken om dit te doen. Veel geld heeft hij niet verdiend. Hij was een kleine garnaal.”

De rechter vond te feiten te zwaarwichtig en legde een effectieve straf op. Bovendien was Hicham E.H. in het verleden al voor drugsfeiten veroordeeld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer