BWMSTR Scan
RV BWMSTR Scan

‘Bouwmeester Scan’ met oog op nieuwe ruimtelijke ontwikkelingsvisie

Beringen staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Zo zijn er de klimaatontwikkelingen en het mobiliteitsprobleem. Het stadsbestuur heeft om nieuwe visies te ontwikkelen, besloten om voor het grondgebied van Beringen een ‘Bouwmeester Scan’ te laten uitvoeren. 

De scan is een objectief advies van een onderzoeksteam, gekaderd binnen het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen en het Vlaams Klimaatbeleidsplan. Het onderzoeksteam, aangesteld door de Vlaamse Bouwmeester, voert zijn onderzoek in alle onafhankelijkheid uit. Thema’s die worden behandeld, zijn onder andere ‘Dichtheid en kernversterking’, ‘Open ruimte’, ‘Mobiliteit’ en ‘Regelgeving en Publiek Ondernemerschap’. 

Stadsdebat

Het eindrapport zal in het voorjaar van 2020 klaar zijn. Dat rapport wenst het schepencollege aan te grijpen om daarover een breed stadsdebat te organiseren. De Bouwmeester Scan en het stadsdebat moeten resulteren in ruimtelijke toekomst-scenario's voor Beringen en ook in een draagvlak hoe men verder moet omgaan met ruimte en omgeving. “Beleidsmatig zal dit een vertaling krijgen in projecten, acties en nieuwe beleidskaders zoals een Beleidsplan Ruimte Beringen, bouwverordeningen, klimaatplan, woonbeleidsvisie...” aldus burgemeester Thomas Vints (CD&V).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer