Annick Ponthier
Jan De Meuleneir/Photo News Annick Ponthier

Exclusief voor abonnees

Annick Ponthier (Vlaams Belang): “Stop de fruitexport naar Rusland: eigen fruit eerst”

Limburgse lijsttrekker voor de Kamer heeft uitgesproken mening over perenboycot

Argwanend komt Annick Ponthier (Vlaams Belang) ons een hand geven. Met de rem op zal ze het hele interview vooral trachten niets verkeerds te zeggen. Over de perenboycot van Rusland heeft ze wel een uitgesproken mening: “Zorg dat de fruitboeren in eigen streek een correcte prijs krijgen. Eigen fruit eerst. Dan hoeven ze niet naar Rusland te exporteren.” 

Mevrouw Ponthier, u bent al eens kamerlid geweest. De Vlaamse media bleken niet onder de indruk. “Het wordt wachten tot de dag dat Ponthier een deuk in een pakje boter slaat.”

“Uiteraard kan ik me daar niet in vinden. Die uitspraak is gebaseerd op het aantal vragen maar dat is niet altijd relevant. Wie me kent, weet dat ik bescheiden maar een harde werker ben. In de commissie Landsverdediging heb ik deelgenomen aan alle hoorzittingen. Het leger stelt 5.000 personeelsleden tewerk in Limburg, dus dat is belangrijk. Dat harde werk loont niet altijd in de krantenverslagen, maar goed. Dat nemen we erbij.”

Ondertussen heeft u het leiderschap van Bert Schoofs overgenomen in Limburg. Mag ik dat zo zeggen?

“Ik ben al een kleine tien jaar voorzitter van VB Limburg. Bert Schoofs was parlementslid en lijsttrekker voor de Kamer. Toen hij een andere weg koos, heb ik die plaats overgenomen. En dat is als vrouw niet altijd even gemakkelijk.”

Ik ben blij dat u het zegt. Uw partijgenote Roosmarijn Beckers zegt: “Die partij was zo vrouwonvriendelijk, dat ik eruit ben gestapt. Maar Tom Van Grieken heeft me opnieuw overtuigd en ik merk dat het VB vandaag veel vrouwvriendelijker geworden is.” Kan u zich daarin vinden?

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer