De man moest voorkomen in de rechtbank van Hasselt.
Mine Dalemans De man moest voorkomen in de rechtbank van Hasselt.

Beringenaar (36) slaat vriendin als hij hoort dat hij vader wordt: 18 maanden cel geëist

Een 36-jarige man uit Beverlo (Beringen) reageerde niet bepaald enthousiast toen hij hoorde dat hij vader zou worden. Hij werd zelfs agressief ten aanzien van de moeder. Voor de slagen en verwondingen riskeert de man een celstraf van achttien maanden.

De beklaagde stond woensdagmiddag in de rechtbank van Hasselt terecht voor agressie ten aanzien van twee vrouwen in de loop van 2016 en 2017. “Hij was een hevig baasje en er werd geregeld klacht ingediend bij de politie”, vertelt advocaat Patrick Witters namens één van de slachtoffers. “De politie is een aantal keer moeten langsgaan.” Een van hen bedreigde hij ook al eens met een hamer. 

Huisverbod

Volgens de procureur was de man erg afhankelijk van cannabis en had hij een agressieprobleem. De man bekende destijds de feiten en liet zich een tijdje opnemen in een ziekenhuis. Er werd hem ook een huisverbod opgelegd, maar dat werkte niet heel overtuigend. “We moeten de mensen een kans geven, maar als er in een jaar tijd weinig veranderd, moeten we verdere stappen ondernemen.”

De man zat een tijdje in voorhechtenis, de procureur kan er nu wel mee leven dat hij de rest van zijn celstraf onder voorwaarden zou uitzitten. Ook advocate Hannelore Meukens vroeg een straf met uitstel. Het vonnis volgt op 16 oktober. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer