“Dat de Vlaamse Regering extra middelen voorziet voor de lokale overheden komt uiteraard ook stad Beringen ten goede” verklaart VOLUIT-raadslid Gosha Rosinska-Peeters.
Photo News “Dat de Vlaamse Regering extra middelen voorziet voor de lokale overheden komt uiteraard ook stad Beringen ten goede” verklaart VOLUIT-raadslid Gosha Rosinska-Peeters.

Burgerbeweging VOLUIT: “Hopelijk kan belasting op onbebouwde gronden geschrapt worden”

Burgerbeweging VOLUIT, die in Beringen deel uitmaakt van de meerderheid, zou de belasting op onbebouwde gronden of onderbenutte bedrijfskavels graag afgeschaft zien.

Het idee om de belasting af te schaffen, komt opnieuw op tafel te liggen nu de nieuwe Vlaamse regering extra middelen vrijmaakt voor gemeenten via tussenkomst in de pensioenkost van de ambtenaren en een bijdrage voor de open ruimten. “En waarom zouden we deze meevaller niet kunnen gebruiken om de belasting op onbebouwde gronden of onderbenutte bedrijfskavels af te schaffen?”, oppert raadslid Gosha Rosinska-Peeters. “Dat stond ook al in ons verkiezingsprogramma. Deze belastingen staan immers haaks op de idee om open ruimten te behouden. De belasting op onbebouwde gronden is bijvoorbeeld in 2015 slechts in 51 van de 308 Vlaamse gemeenten ingevoerd.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer