De vier locaties
AWV De vier locaties

Camera’s houden vrachtverkeer uit woonstraten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst dit najaar elektronische vrachtwagensluizen op drie trajecten in de omegeving. Dit om te vermijden dat zwaar verkeer de lokale gemeentewegen in Ham en Beverlo (Beringen) van en naar de E313 zouden gebruiken.

Het AWV maakte vorig jaar werk van de verlenging van de N73 vanaf de E313 tot over het Albertkanaal in Ham, op de grens met Tessenderlo en Beringen. Dit zorgt voor een betere ontsluiting van de industriezones ten oosten van het kanaal. Met de camera’s wil men vrachtverkeer op de gewestwegen houden. Deze maatregel werd als voorwaarde opgenomen in de bouwvergunning voor de verlenging van de N73. Het AWV investeert 220.000 euro in de plaatsing van het systeem.

Vier locaties

De vrachtwagensluizen worden gecreëerd door slimme camera’s op vier locaties. De camera ter hoogte van de N73 is de centrale schakel. Deze staat in verbinding met de camera’s op de drie gemeentewegen Nijverheidsweg en Wasseven (Ham) en Zuidstraat (Beringen). De slimme camera’s registreren alle voertuigen en filteren hieruit het zwaar verkeer. Indien de tijdsopname tussen de N73 en de camera in de woonstraat te kort is, wordt de vrachtwagen beschouwd als doorgaand verkeer, en kan de politie beboeten.

De plaatsing gebeurt in de wegberm en kan tot 2,5 maanden in beslag nemen. Later volgt de activering door de politie, die ook verantwoordelijk is voor het beheer.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer