rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Celstraf tussen 20 en 30 maanden voor jonge inbrekers die geld aan prostituees gaven

Amper 23 en 25 jaar zijn de twee Beringenaren die donderdag door de Hasseltse strafrechter veroordeeld zijn tot een effectieve celstraf van dertig maanden. Hun 23-jarige Hasseltse kompaan krijgt een celstraf van twintig maanden. Het trio pleegde verschillende inbraken in Heusden-Zolder in de nacht van 25 op 26 januari 2019.

De drie twintigers sloegen onder meer toe bij een brasserie. Niet alleen namen ze er 3.000 euro aan cash geld mee, ze gingen ook lopen met een fles champagne, een fles whisky, een iPad en een MacBook. Dankzij de code van de bankkaart konden ze nog eens voor 2.500 euro aan betalingen doen. Verder namen ze heel wat voedingssupplementen mee uit een fitness. Met het geld trokken ze naar prostituees, kochten ze drugs en sportkleren. Ze werden gevat nadat de politie hun voertuig kon traceren. Alle drie krijgen ze ook een boete van 800 euro.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer