Duizendtal mensen stapt op in stille mars voor overleden brandweermannen

Na een indrukwekkende uitvaartplechtigheid op zaterdag, zijn zondag nog eens zowat duizend mensen door de straten van Beringen getrokken om brandweermannen Benni en Chris te herdenken.

10
Karolien Coenen

Een duizendtal vrienden, familieleden collega’s en sympathisanten wandelde mee met initiatiefneemster Christine Diliën. Zij wandelde voorop met haar kinderen, gevolgd door het schepencollege.

De tocht eindigde aan de Koolmijn vlak aan het gebouw waar de brand exact een week geleden uitbrak. Een leegstand pand vatte er vuur, en moest geblust worden. Brandweer Heusden-Zolder kwam bijstand verlenen, maar een ‘flash over’ zorgde voor een explosie in het gebouw waarbij meerdere brandweermannen gevangen raakten. Chris en Benni bleven in de brand. Collega Arno raakte gewond.

Buurtbewoners roepen al langer om het gebouw te slopen omwille van eerdere branden en overlast. Die vraag klinkt nu nog veel luider dan ooit. Zaterdag vond de uitvaart plaats in de kazerne van Heusden-Zolder waarbij duizenden mensen afscheid namen van de twee jonge vaders en echtgenoten.

10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen
10
Karolien Coenen

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jonas Weckhuysen

    Beste Peter Janssen, ik vermoed dat u al jaren brandweerman bent en u bij deze interventie bij was? Het getuigt van weinig respect als u hier iemand met de vinger gaat wijzen. Niemand stuurt "zomaar" zijn manschappen naar binnen, dit heeft altijd een reden. Hier is een ongeluk gebeurt dat onmogelijk voorkomen kon worden. Dus beste Peter, gelieve voor je met beschuldigingen begint, denk eerst even na. En slik dan best je woorden in, hier heeft niemand een boodschap aan.

  • Freddy Sonnemans

    Deze mensen verdienen ons grootste respect. Ik hoop enkel dat indien het gaat om brandstichting ze niet vervolgd worden voor 'onvrijwillige doodslag' maar voor moord.

Lees meer