2 Chris Medo (42, rechts) en Benni Smulders (37), twee vrijwillige brandweermannen, lieten het leven.
rv Chris Medo (42, rechts) en Benni Smulders (37), twee vrijwillige brandweermannen, lieten het leven.

Exclusief voor abonnees

Eén van overledenen gaf les op brandweerschool: “Zijn gezin en de brandweer, daar deed hij alles voor”

Zelfs al was Chris Medo (42) instructeur op de brandweerschool, tegen wat hem en zijn collega's gisteren overkwam, was hij kansloos. Samen met een andere vrijwillige brandweerman is hij omgekomen tijdens het blussen van een leegstaand pand in Beringen. "Ze leefden om anderen te helpen", klinkt het bij familie en vrienden.

Helga Gillis kon het gisteren niet vatten. Haar man Chris vertrok zondagochtend thuis in Heusden-Zolder in alle vroegte naar een brand. Zoals zo vaak en vol overtuiging, want hulpverlener zijn was zijn roeping -zo schreef hij zelf toen hij tien jaar geleden toetrad tot het korps van Heusden-Zolder. "De brandweer was zijn leven. Hij stond altijd klaar om uit te rukken - leefde om anderen te helpen", vertelt Helga in tranen. Ze is stil, krijgt niet veel gezegd, wordt omringd door vrienden en familie. "De tijd lijkt eindeloos traag voorbij te gaan, alles duurt zo lang."

Superpapa's

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • AUGUST VAN KERCKHOVEN

    Veel sterkte aan Familie en collega brandweer mannen, rust zacht jongens

  • Yasmine Lion

    Van de ene dag op de andere zijn er twee gezinnen die zonder papa verder moeten. Voor de mama’s wacht een loodzware taak. Ze moeten niet alleen hun eigen verdriet onder controle krijgen. Ze moeten ook hun kinderen opvangen, en de taak van de andere ouder op zich nemen. Die kinderen gaan zich volledig op hun mama’s storten. Lieve mama’s, ik wens jullie onwaarschijnlijk veel moed. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ook jullie steun vinden bij familie, bij vrienden. ❤️❤️

Lees meer