Normaal zou Beringen worden ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer.
Stad Beringen Normaal zou Beringen worden ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer.

Geen ‘Bruegel in Beringen’ door slechte weersvoorspellingen

Het evenement ‘Bruegel in Beringen’ van zondag 29 september gaat niet door omwille van de slechte weersvoorspellingen. Deze beslissing werd vrijdagochtend genomen door vzw Toerisme Beringen na overleg met de brandweer en burgemeester Thomas Vints (CD&V). 

“Bij een evenement zoals Bruegel in Beringen is het de bedoeling sfeer te creëren die doet denken aan de Middeleeuwen", legt Vints uit. “Om die reden worden bijvoorbeeld vele kleine en grote luifels, kasteeltenten en dergelijke geplaatst, die tegelijk wat bescherming moeten bieden aan de koop- en ambachtslieden die aan het evenement de juiste kleur geven.”

Deze materialen hebben uiteraard maar een beperkte waterdichtheid en stormbestendigheid. “Gezien de slechte weersvoorspellingen voor zondag met veel regen en rukwinden wilden we niet het risico nemen om in een Middeleeuwse ramp terecht te komen en werd het evenement afgelast”, legt schepen van Evenementen Werner Janssen (N-VA) uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer