Eén van de meettoestellen
Stad Beringen Eén van de meettoestellen

Geen gevaar door formaldehyde in Tervant

Naar aanleiding van verontrustende signalen over hoge concentraties aan ‘formaldehyde’ op het grondgebied van Beringen, plaatste de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in de periode van 10 oktober 2018 tot 23 april 2019 een meettoestel in Tervant. De resultaten werden uitgebreid geanalyseerd en daaruit blijkt dat er geen reden tot paniek is.

“De gemeten waarden liggen ver onder de advieswaarde, bijgevolg werd er geconcludeerd dat het onwaarschijnlijk is dat de advieswaarde tijdens de metingsperiode overschreden werd”, zegt schepen van Milieu Tijs Lemmens (VOLUIT). Op basis van de uitgevoerde metingen kunnen we besluiten dat er geen sterke aanwijzingen zijn van een ernstige luchtverontreiniging. Stad Beringen blijft echter de situatie ter plaatse opvolgen en zal de nodige stappen nemen indien nodig.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer