Van links naar rechts: Diederik De Roeck (Ariel), Saskia Slachmuylders (Ariel), Elly Huysmans (Het Poetsbureau) en bedrijfsleider Jo Mellemans (Het Poetsbureau).
RV Van links naar rechts: Diederik De Roeck (Ariel), Saskia Slachmuylders (Ariel), Elly Huysmans (Het Poetsbureau) en bedrijfsleider Jo Mellemans (Het Poetsbureau).

Het Poetsbureau neemt Ariel over

Het Beringse bedrijf Het Poetsbureau neemt schoonmaakbedrijf Ariel uit Massenhoven over. Het Poetsbureau for business, de afdeling die gericht is op bedrijven, kan zo in één klap haar omzet vertienvoudigen.

Het Poetsbureau was in 2019 met een omzet van 156 miljoen euro de grootste aanbieder van huishoudhulpen in Vlaanderen. Vorig jaar zette het ook zijn eerste stappen in de bedrijfsschoonmaak. Het Poetsbureau for business sloot haar eerste werkingsjaar af met 90 medewerkers en een omzet van 1,2 miljoen euro. Ariel biedt naast huishoudhulp via dienstencheques ook facilitaire diensten aan. 420 medewerkers verzorgen voor Ariel de schoonmaak voor bedrijven als ArcelorMittal, Omega Pharma en De Lijn, goed voor een zakencijfer van 12,5 miljoen euro. De leidende figuren blijven in dienst. Door de overname van Ariel rondt Het Poetsbureau de kaap van 9.000 werknemers. Bedrijfsleider Jo Mellemans maakt zich sterk dat Het Poetsbureau nog voor het einde van dit jaar een inkomen zal verschaffen aan 10.000 gezinnen. “Toch blijven we een familiebedrijf”, zegt Jo Mellemans. “Zoals bij andere werkgevers in de dienstverlening staat of valt ons succes met het welzijn en het enthousiasme van onze medewerkers.”

Lees meer