De drie talenten van de Academie
RV De drie talenten van de Academie

Jonge danseressen Academie Beringen trekken naar internationale wedstrijd ‘Petipa’

De jonge danseressen Janne Claes (15), Ine Bervoets (12) en Jade Vanschoonbeek (11) van Academie Beringen nemen op 22 februari deel aan de halve finale van de prestigieuze danswedstrijd ‘Petipa Concour International de Danse’.

Voor de danswedstrijd trekken de drie dames binnenkort richting Mulhouse in de Elzas. Ze zullen er hun kunsten tentoonstellen voor een professionele jury. Als de ballerina’s deze wedstrijd tot een goed einde brengen, stoten ze door naar de grote finale in Seraing bij Luik. Deze vindt plaats op 1 november en bestaat uit een vrije proef en een eigen programma.

Talentscouts

Directeur van de academie Bert Minten en schepen van onderwijs en cultuur An Moons (VOLUIT) zijn uitermate trots dat jong danstalent van eigen bodem kansen krijgt op een internationaal podium. “Op Petipa zijn talentscouts van grote dansgezelschappen talrijk aanwezig en zij kunnen de loopbaan van de ballerina’s een flinke boost geven”, is Minten overtuigd. “Via wedstrijden zoals Petipa doen deze jonge danseressen buitenlandse ervaring op en leggen ze contacten die hun verdere talentontwikkeling ten goede zullen komen. Ook komt onze academie zo internationaal in de kijker te staan”, gaat Moons verder.

Wie de leerlingen van de klassen dans al eerder en dichterbij aan het werk wil zien, kan nog tickets kopen voor De Grote Tovenaar van Oz in het Casino op 15 en 16 februari. Info & tickets via ccberingen.be

Lees meer