De eenzaamheid in de koers  komt in de film ruimschoots aan bod
Koen Mortier De eenzaamheid in de koers komt in de film ruimschoots aan bod

KOERSdialogen met vertoning ‘Coureur’

Op zaterdag 1 juni wordt op het Kioskplein voor het Casino de Belgische film ‘Coureur’ van de Limburgse regisseur Kenneth Mercken vertoond. De film wordt door Kristof Hayen om 20.00 uur ingeleid met KOERSdialogen. Op deze manier worden Beringenaren warm gemaakt voor de koers, want op zondag 16 juni komt de Baloise Belgium Tour aan in de stad.

De film ‘Coureur’ is inmiddels al veelbesproken. Hierin ziet de kijker de jonge Felix opgroeien als een insider op wielerwedstrijden van een veteranenbond. Hij moet en zal ook coureur worden net als zijn vader Mathieu, die in zijn zoon een kans ziet om zijn eigen mislukte wielerdromen waar te maken. Eenmaal volgroeid, geeft Felix echter blijk van toptalent. Als nationaal beloftekampioen gaat Felix zijn eigen weg om het waar te maken in het beloofde land van het jeugdwielrennen: Italië. De moordende concurrentie en zijn frêle gezondheid spelen hem echter parten. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Voorafgaand vindt een babbel in het kader van het wielrennen plaats. Burgemeester Thomas Vints (CD&V) en schepenen Werner Janssen (N-VA), Tijs Lemmens (VOLUIT) en An Moons (VOLUIT) zullen aan tafel gaan zitten met kunstenaars Jan de Groef en voorzitter van KEVER, Bob Vincke. Ook Danny Goeleven, vader van de betreurde renner Jeroen, tekent present. Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract Rutger Wouters is eveneens aanwezig. Pieter Vermeersch geeft een inleiding van de film. Amanda Kovac en Andy Willems luisteren het geheel op met zang en piano. De toegang is gratis, Bij slecht weer gaat de film met de KOERSdialogen door in de schouwburg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer