2 Een beeldje dat gemaakt werd toen Kathleen op het idee kwam
Kathleen Woinin Een beeldje dat gemaakt werd toen Kathleen op het idee kwam

Lommelse start gevoelig fotoproject voor Rode Neuzen Dag

Kathleen Woinin uit Lommel wil graag haar steentje bijdragen aan Rode Neuzen Dag. Met haar project ‘Do not speak as loud as my heart’ wil ze jongeren oproepen die het moeilijk hebben om hun gevoelens op foto te zetten. “Ik ben zelf begonnen mijn gevoelens op foto te zetten na een traumatische ervaring, gevolgd door een groot verlies”, bekent ze.

Kathleen staat open voor verschillende moeilijkheden waarmee jongeren kunnen worstelen: van gebrek aan zelfvertrouwen en depressies tot twijfels rond geaardheid, liefdesverdriet en moeilijke thuissituaties. “Het enige wat ze moeten doen, is even aan mij kort uitleggen waarmee ze worstelen en hoe ze zich voelen. Dan doe ik het creatieve werk”, legt ze uit. “Achteraf overleg ik samen met de jongere mijn ideeën en dan haal ik de camera erbij.”

2 Met deze foto probeert Kathleen jongeren aan te spreken
Kathleen Woinin Met deze foto probeert Kathleen jongeren aan te spreken

Herkenbaar

Met de beelden hoop Kathleen dat mensen bereikt worden die zich herkennen en bijgevolg weten dat ze niet alleen zijn. Wie dat wil, mag een quote of een verhaal toevoegen aan het beeld. “Achteraf zijn de fotoverslagen terug te vinden op de Facebookpagina ‘One Happy You’ en op Instagram geven ik op de pagina @onehappyus een blik achter de schermen." 

Kathleen is voor haar project ook nog steeds op zoek naar sponsors. “Het is nogal een gek idee om de jongeren zelf te laten betalen”, licht ze toe. “Een sponsor betaalt tien euro (of meer) en krijgt automatisch een ‘Rode Neus’ toegewezen.” Momenteel staat haar teller op 110 euro. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Vanbrabant

    Heel mooi initiatief. Alleen spijtig van de foto. Op de treinsporen!! Geen goed voorbeeld.

Lees meer