Baert Marc

Man kan breuk niet verkroppen en belaagt ex-vriendin

Een twintiger uit Beringen riskeert 18 maanden cel voor geweld tegen zijn ex-vriendin. Volgens het parket viel de man haar maar liefst negen keer aan. “Zever”, reageerde de man op de betichtingen.

In 2015 gingen de twee een relatie aan. Al snel trokken de twee in een woning in Beringen. Hij vroeg haar meteen ten huwelijk, maar omdat de bevoegde diensten vermoedden dat het om een schijnhuwelijk ging - waarmee de man verblijfsdocumenten trachtte te verkrijgen- werd dit huwelijk niet gehomologeerd. Ondertussen ging de man steeds driester tekeer tegen de vrouw. In de zomer van 2017 zette ze eindelijk een punt achter de relatie en verhuisde ze naar Vilvoorde. Daar begon hij haar nog meer te terroriseren. “Hij aanvaardde de breuk niet en uitte dit op een zeer verkeerde manier”, aldus het parket. De man bestookte haar met berichten en bedreigde haar op verschillende manieren. Zo stuurde hij haar een foto van een vuurwapen met -volgens het parket- een dreigbericht erbij. Daarnaast viel hij haar 9 keer aan in en rond haar nieuwe woning. “Het gaat hier om een zeer agressieve en gevaarlijke man die voor niets of niemand terugdeinst”, aldus het parket, dat daarom een effectieve celstraf van 18 maanden vorderde. De verdediging minimaliseert de betichtingen. “Die foto van dat vuurwapen was geen bedreiging maar net een verwijzing naar een zelfmoordpoging die hij zou ondernomen omdat zij hem had verlaten”, klonk het. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer