Natuurlijke vijanden ingezet om bladluizen in laanbomen te bestrijden

Bladluizen veroorzaken de laatste jaren steeds meer hinder in de laanbomen. Het zijn vooral de zomereik en de kleinbladige linde die lijden onder de plaag. Dat zorgt ook voor ergernis bij de omwonenden. Bladluizen veroorzaken niet enkel zuigschade aan bladeren, maar produceren ook honingdauw. Dat kleverige goedje komt op auto’s, bankjes en terrassen terecht. 

Vermits in openbaar groen geen pesticiden zijn toegestaan, groeide de nood aan een alternatieve methode om de plaag onder controle te houden. Hierbij werd de hulp ingeroepen van Hogeschool Gent, die ondersteuning en begeleiding biedt bij deze alternatieve vorm van plaagbeheersing. In dat kader zal de stad natuurlijke vijanden van larven van lieveheersbeestjes en gaasvliegen uitzetten, zoals de buxusrups. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer