Fietscontroles
Stad Beringen Fietscontroles

Nieuwe aanpak van fietscontroles

De stad Beringen kiest bij het nieuwe schooljaar voor een vernieuwde aanpak van fietscontroles in de scholen. Deze werd afgelopen maandag voor geïntroduceerd bij het Spectrumcollege Campus Paal. 

“Reeds meerdere jaren voorziet de dienst gemeenschapswachten in een aanbod van fietscontroles voor scholen”, vertelt burgemeester Thomas Vints (CD&V). Hierbij stellen ze vast dat veel fietsen niet helemaal in orde zijn. Vaak gaat het om kleine mankementen zoals het ontbreken van een bel of reflector. Met de vernieuwde aanpak wil stad Beringen de leerlingen meer bewust maken van het belang van een fiets die reglementair in orde is en ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheid.”

Als eerste stap werd de fietscontrolekaart gemoderniseerd en uitgebreid. De controlekaart maakt nu een onderscheid naargelang het type fiets. Hierdoor kan het nazicht correcter uitgevoerd worden. Daarnaast wil de stad meer inzetten op informeren en sensibiliseren, zowel van de ouders als van de leerlingen zelf.  Scholen zullen enerzijds ouders moeten informeren en anderzijds de fietscontrolekaart met leerlingen bespreken. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer