2 Midden: Fina Vanbuel (zaakvoerster Bamboo Belgium) achterop de tandem, Elke Agten (De Fietsboetiek) vooraan. Rechts: schepen van Economie, Toerisme en Bosland Nele Lijnen (Open Vld).
RV Midden: Fina Vanbuel (zaakvoerster Bamboo Belgium) achterop de tandem, Elke Agten (De Fietsboetiek) vooraan. Rechts: schepen van Economie, Toerisme en Bosland Nele Lijnen (Open Vld).

Nieuwe fietscollectie en fietsboetiek rond ‘Fietsen door de Bomen’: “Landmark doet gemeente bruisen”

De gemeente Hechtel-Eksel nam dit jaar deel aan de Voka Open Bedrijvendag met ‘Fietsen door de Bomen’. De toeristische landmark zorgt voor groeiend ondernemerschap en een positieve evolutie op de lokale economie. “Met een gloednieuwe fietscollectie van Bamboo Belgium en een ‘Fietsboetiek’ tonen twee vrouwelijke ondernemers aan dat onze gemeente (economisch) bruist”, vertelt schepen van Economie, Toerisme en Bosland Nele Lijnen (Open Vld).

Met meer dan 100.000 bezoekers heeft de enorme cirkelvormige fietsbrug in Bosland Hechtel-Eksel geen windeieren gelegd. De horeca en de toeristische logies kenden de afgelopen maanden een ongezien succes. Ook op ondernemerschap is er veel bloeiend.

Zo sprong Bamboo Belgium mee op de kar met de lancering van de nieuwe fietscollectie. “Wij zijn een sociaal duurzaam modebedrijf dat op alle vlakken probeert mee te werken aan verbetering voor milieu en mens”, stelt bezielster Fina Vanbuel haar bedrijf voor. “Omdat het fietsen ook bijdraagt voor een beter milieu hebben wij een eigen fietscollectie ontworpen. Het is stijlvolle maar toch comfortabele kleding in fluokleuren. Dankzij deze fietscollectie van Bamboo ben je zeker zichtbaar in het verkeer.”

Diverser aanbod fietsverhuur

Een tweede lancering kwam er via Elke Agten, bekend van ‘The 900 shop'. Met het concept ‘Fietsboetiek’ brengt zij een nieuwe, gespecialiseerde fietshandel naar Eksel, die zal inzetten op fietsverhuur. “Dit kende deze zomer al een significante stijging en daar wil ik nog meer op inzetten met een ruimer en diverser aanbod en aangepaste dienstverlening.”

Twee ondernemende vrouwen, uiteraard zorgt dat ook voor een glimlach op het gezicht van Nele Lijnen. “We willen als bestuur dan ook zo veel mogelijk inzetten op ondersteuning”, zegt ze fier. “Hun producten vind je terug op het online winkelplatform van Hechtel-Eksel (www.hechtelekselwinkelt.be, red.). Binnenkort is deze unieke stijlvolle fietscollectie dan ook overal in de wereld online te koop.”

2 Midden: Fina Vanbuel (zaakvoerster Bamboo Belgium) achterop de tandem, Elke Agten (De Fietsboetiek) vooraan. Tweede van links: Nele Lijnen.
RV Midden: Fina Vanbuel (zaakvoerster Bamboo Belgium) achterop de tandem, Elke Agten (De Fietsboetiek) vooraan. Tweede van links: Nele Lijnen.

Toekomstige ondernemers

Schepen Lijnen reikt ook de hand uit naar iedereen die in de toekomst in de gemeente wil ondernemen. “We gaan graag met nieuwe toekomstige ondernemers aan tafel zitten om samen hun plannen te bespreken.” Ondanks het regenweer van afgelopen weekend, bleek er in elk geval al veel interesse te zijn. “Er was één specifiek idee dat aansluit bij ‘Fietsen door de Bomen’ en zeker interessant is, maar daarover kan ik nog niets kwijt”, zegt Lijnen mysterieus. 

Momenteel werkt men in de gemeente aan een RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) dat een ruimtelijk kader schept voor de toekomst rond het landmark. Mogelijk zal er in de toekomst ook slaapgelegenheid worden gecreëerd. “Het duurt nog een jaar voor het RUP is afgewerkt, maar we zijn achter de schermen al bezig met potentiële investeerders en het Agentschap Natuur en Bos om bepaalde ideeën te concretiseren", besluit Lijnen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer