2 Mads Pedersen (in het groen) won in 2013 de slotrit van de Ster van Zuid-Limburg.
Borgerhoff Mads Pedersen (in het groen) won in 2013 de slotrit van de Ster van Zuid-Limburg.

Nieuwe wereldkampioen wielrennen schitterde bij de jeugd in Limburg

De Deen Mads Pedersen is de nieuwe wereldkampioen wielrennen. Een verrassende naam voor velen, maar niet voor de liefhebbers die het jeugdwielrennen in Limburg volgen. In 2013 schitterde het jonge talent immers al tijdens de Ster van Zuid-Limburg.

Op 30 maart 2013 werd Pedersen tweede in de openingsetappe van de gekende Limburgse wielerronde. In Eksel moest hij enkel zijn landgenoot Anders Egsvang laten voorgaan. Twee dagen later in Borlo was het wel raak. Hij reed toen drie minuten weg met diezelfde landgenoot. Dat leverde hem ook de tweede plaats in het eindklassement op, alsook het puntenklassement en het bergklassement.

2 Mads Pedersen (in het groen) won in 2013 de slotrit van de Ster van Zuid-Limburg.
Borgerhoff Mads Pedersen (in het groen) won in 2013 de slotrit van de Ster van Zuid-Limburg.

Pedersen was bij de jeugd wel vaker succesvol in België, waar de Denen de stiel komen leren. Hij won als junior bijvoorbeeld ook nog de Sint-Martinusprijs Kontich en stond op het podium van Liège-La Gleize. In dat gezegende 2013 werd hij trouwens ook tweede op het WK in Firenze achter ene Mathieu van der Poel. Het supertalent is nu wereldkampioen en iets zegt ons dat hij in zijn carrière nog wel eens zal uitblinken in de Belgische wedstrijden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer