Operator Stijn, links in beeld, tijdens Kamp Waes
VRT - deMensen Operator Stijn, links in beeld, tijdens Kamp Waes

Operator Stijn uit ‘Kamp Waes’ richt eigen coachingbedrijf op: “Bedrijfsmensen kunnen heel wat leren van de Special Forces”

Stijn Swijns, beter bekend als Operator Stijn in het één-programma Kamp Waes, begint in Paal met zijn eigen bedrijf. MissionMe focust zich op het coachen van bedrijven in leiderschap en het organiseren van jeugdkampen. “Ik wil mensen de kans geven een betere versie van zichzelf te worden”, vertelt de voormalige instructeur van de Belgische Special Forces.

Met de oprichting van het nieuwe bedrijf komt er een eind aan de militaire carrière van Swijns. Dat werd eerder al gecommuniceerd en is ook de reden dat Swijns herkenbaar in beeld komt. Op die manier werd hij ook bekend bij het grote publiek, want naar het programma met Tom Waes kijken wekelijks tot 1,7 miljoen mensen. Nu is het dus ook duidelijk wat de toekomstplannen van Swijns zijn.

Kwetsbare leiders

De militair richt het bedrijf MissionMe op. Hiervoor gaat hij in zee met het Keerbergse bedrijf Herculean Alliance, dat al tien jaar een gevestigde waarde is in de regio Mechelen. “We hebben gemerkt dat de ontwikkeling van leiderschap-skills enorm cruciaal is voor het engagement van de werknemers”, zegt CEO en Keerbergenaar Yves Vekemans. “In ‘Kamp Waes’ worden de Special Forces extreem voorgesteld, maar ze hebben ontzettend veel kennis rond leiderschap. Dat is de link met ons bedrijf. Hun technieken willen wij nu naar bepaalde bedrijven brengen en een beetje de misverstanden rond die Special Forces uit de wereld helpen. Het zijn allemaal kwetsbare leiders die enorm goed in team kunnen werken en op elkaar zijn afgestemd. Bedrijfsmensen kunnen heel wat leren van de Special Forces.”

Onze ervaring van de Special Forces willen we delen met individuen en organisaties om hen beter te wapenen voor moeilijke situaties

Stijn Swijns

“We hebben doorheen onze militaire operaties een brede set aan competenties ontwikkeld die ook bij persoonlijke groei erg van pas komen", vertelt Stijn. “Deze ervaring willen we delen met individuen en organisaties om hen beter te wapenen voor moeilijke situaties.”

Volgens Stijn bestaat een stereotiep profiel voor een Special Forces-operator niet. “Hetgeen ze allemaal delen, is de onvoorwaardelijke wil om te slagen in alles wat ze doen. Ik zie de manier waarop mensen zichzelf kunnen verbeteren heel breed. Dat is de reden waarom we verschillende programma’s gemaakt hebben op maat van elke doelgroep”, aldus Stijn.

Ardennen

De opdracht van MissionMe bestaat er dus in om bedrijven te helpen werken rond leiderschap. Daarvoor zal MissionMe zowel keynotes, workshops als trajecten voor persoonlijke ontwikkeling organiseren. De aanpak is, hoe kan het ook anders, gebaseerd op de ‘best practices’ van de Special Forces. En dat is niet alles. MissionMe zal ook jeugdkampen organiseren voor jongeren van 16 tot 21 jaar. In de Krokusvakantie zal MissionMe al 30 jongeren op sleeptouw nemen gedurende een week in de Ardennen.

Wie interesse heeft in een samenwerking met MissionMe of zijn of haar kind wil inschrijven voor de jeugdkampen kan contact opnemen via www.missionme.be.

Lees meer