Storm, de hond die de vergiftiging niet overleefde
Eva Boyen Storm, de hond die de vergiftiging niet overleefde

Opnieuw hond vergiftigd in Paal: “Zelfs in je eigen tuin ben je niet meer veilig”

De Paalse Eva Boyen is op zoek naar getuigen nadat haar hondje Storm in zijn eigen tuin vergiftigd werd. De trouwe viervoeter overleefde het niet. Het is niet de eerste keer dat er in Beringen geweld ten aanzien van dieren wordt gepleegd. Eind juli werden er in Beringen ook al twee honden vergiftigd en vorige week werd er in deelgemeente Korspel een kat in zijn schedel geschoten.

“We gaan momenteel door een hel”, zucht Eva. “Onze mops (een populair ras met kenmerkende platte snoet, red.) is helaas gestorven door vergiftiging. Hij was nog maar twee jaar onze grootste vriend. Het moet gebeurd zijn dinsdagavond 1 oktober tussen 17 en 18 uur in Paal. We vermoeden dat iemand een vergiftigd stuk vlees in onze tuin gegooid heeft toen Storm buiten zat. We willen graag weten welke onverlaat zoiets doet en vragen getuigen om zich te melden.”

We vermoeden dat iemand een vergiftigd stuk vlees in onze tuin gegooid heeft toen Storm buiten zat

Eva Boyen

Vergiftigde vleesballen

Helaas zal het verhaal in Beringen enkele belletjes doen rinkelen. In Paal werden eind augustus al twee honden van hetzelfde ras vergiftigd door vleesballen. Eén beestje overleefde het, de andere kon niet worden gered. Dit gebeurde in de Zwarte Beekstraat. Ondanks onderzoek van de politie werd nooit duidelijk wie er achter de feiten zat. Vorige week werd een kat in de schedel geschoten met een luchtdrukpistool. Toen raakte het diertje zwaargewond. 

Eva wil graag andere dierenbaasjes waarschuwen: “Blijf dicht bij jouw hond als je buiten bent, helaas blijkt dat je ook in eigen tuin niet meer veilig bent”, zucht ze.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • brigitte custinne

    Wat voor zieke geest moet je hebben , om dieren op zo een afschuwelijke manier te doden !Ik hoop dat de dader zijn karma krijgt, dat hij zijn eigen gaat vergiftigen!

Lees meer