De dakwerker is gekend om zijn bijberoep als clown en werd in oktober 2015 reeds veroordeeld tot een celstraf van één jaar nadat hij in 2013 zijn liefdesrivaal in Houthalen-Oost neerstak.
Jimmy Schrijver De dakwerker is gekend om zijn bijberoep als clown en werd in oktober 2015 reeds veroordeeld tot een celstraf van één jaar nadat hij in 2013 zijn liefdesrivaal in Houthalen-Oost neerstak.

Opnieuw tien maanden cel voor Genkse clown die liefdesrivaal neerstak

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 31-jarige man uit Genk bij verstek veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voor zijn betrokkenheid bij twee schermutselingen in Peer in 2017. De dakwerker is gekend om zijn bijberoep als clown en werd in oktober 2015 reeds veroordeeld tot een celstraf van één jaar nadat hij in 2013 zijn liefdesrivaal in Houthalen-Oost neerstak.

De Genkenaar trok die bewuste nacht van 8 oktober 2013 naar de Korhoenstraat in Houthalen-Oost. Daar woonde immers de nieuwe partner van de moeder van zijn twee kinderen. Hij stak eerst de banden van de man zijn wagen plat. Toen hij zijn ex zag opduiken, kookte zijn potje helemaal over en haalde hij een breekmes boven. Dat stak hij in het bovenlichaam van haar nieuwe vriend.

Het slachtoffer kon de woning invluchten, waarna de Genkenaar hem volgde. Door de veranda stuk te slaan, liep hij zelf verwondingen op. Het slachtoffer verdedigde zich met een bezemsteel en moest uiteindelijk met spoed geopereerd worden aan zijn lever. Hij kon twee maanden niet gaan werken. De Genkenaar kreeg de helft van zijn celstraf met uitstel. Het mes werd verbeurdverklaard. Later werd hij ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 9.298 euro. 

Verkeersagressie

Een jaar later, in september 2014, kwam de man opnieuw in de problemen toen hij zich agressief toonde in het verkeer. Hij kreeg een werkstraf van 60 uur nadat hij een autobestuurster bedreigde met een BB gun. Destijds vertelde hij dat hij het wapen gebruikte in een act met kinderen.

Daarna leek de man zijn leven gebeterd te hebben. Helaas liep het in 2017 opnieuw verkeerd. Onder invloed van drank en drugs kwam hij op 21 augustus een café in Peer binnengevallen. Hij viel er de klanten lastig en verkocht er drugs, waarna gevraagd werd aan hem om de zaak te verlaten. Vervolgens zou hij een kopstoot hebben uitgedeeld. “Hij was zo onder de invloed dat hij niet kon worden verhoord. Daarom moest hij eerst zijn roes uitslapen in de cel”, klonk het bij de advocate van de burgerlijke partij. 

Daarnaast werd hij gedagvaard voor een discussie op 29 mei met een ballonnenverkoper waarbij hij een zakmes bovenhaalde. Ook toen was hij onder de invloed van alcohol. Een ooggetuige bevestigde de feiten. Het slachtoffer kon twee dagen niet gaan werken. 

Leven eindelijk gebeterd? 

De man moet een geldboete van 800 euro betalen, zijn zakmes wordt verbeurdverklaard en hij moet aan het slachtoffer een vergoeding van 4.850,28 euro betalen. Inmiddels zou het beter gaan met de beklaagde. Hij heeft volgens een maatschappelijke enquête geen problemen meer en wordt begeleid voor zijn alcoholprobleem. Zelf kwam hij echter geen uitleg geven bij zijn daden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer