Gina & Chantal, met Tine Embrechts en Nathalie Meskens in de hoofdrollen
VTM Gina & Chantal, met Tine Embrechts en Nathalie Meskens in de hoofdrollen

Schepen van Toerisme niet onder indruk van Gina & Chantal

“Ik was absoluut niet onder de indruk van de eerste beelden en ben nog steeds niet wild van de serie”, zegt schepen van Toerisme Karel Wieërs (N-VA) over de VTM-serie ‘Gina & Chantal’. Het was de bedoeling dat het programma Bosland in de kijker zou zetten, maar veel brengt de serie niet teweeg.

Oppositiepartij SAMEN-sp.a kwam met de vraag waarom er momenteel geen enkele vorm van promotie rond de serie wordt gemaakt. Wieërs reageerde dat de stad verveeld zat met de lange wachttijd tussen de opnames (2016) en de uiteindelijke uitzendingen. “De gesprekken met VTM verliepen niet in opperbeste omstandigheden. Feit was dat er nooit contractueel werd bepaald wanneer de reeks op tv zou komen, dus dat had even goed 2037 kunnen zijn.”

De stad Lommel overwoog wel degelijk een event bij het begin en/of het einde van de reeks op tv. “Omdat Bosland maar weinig aan bod kwam, werd beoordeeld dat dat weinig zin had”, zegt Wieërs. “Er waren wel enkele compensaties in de vorm van infomercials en een uitgewerkte mediacampagne.”

Vergiftigd geschenk of onuitgepakt cadeau

Carine Creemers (SAMEN-sp.a) vond dat Wieërs het dossier verkeerdelijk beschreef als een vergiftigd geschenk namens de vorige bestuursploeg en noemde het eerder een cadeau dat niet werd uitgepakt: “Maar we zitten aan aflevering vijf, het kalf is nog niet geheel verdronken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer