Het skatepark in Beringen.
Stad Beringen Het skatepark in Beringen.

Skatepark Beringen opent de deuren

Het skatepark op Bogaersveld, aan de scholencampus, wordt aanstaande zaterdag op 14 uur officieel geopend. “Voor de bouw van het skatepark heeft de dienst jeugd en sport met een aantal fervente Beringse skaters en jeugdhuis Club 9 samengezeten en hen laten meedenken over het ontwerp”, vertelt schepen van Jeugd Jessie De Weyer (N-VA).

“Tijdens de opening zijn er doorlopend demonstraties door ervaren skaters, BMX’ers en steppers, aangeleverd door Skate Vlaanderen en Cycling Vlaanderen”, gaat schepen van Sport Tijs Lemmens (VOLUIT) verder. “Voor de mensen die een kijkje komen nemen en zelf eens willen proberen, worden er initiaties aangeboden door ervaren lesgevers. Decathlon stelt het skatemateriaal en de bescherming ter beschikking.”

Voor de ervaren skaters, BMX’ers en steppers zal er eveneens ruimte zijn om het park te verkennen. De inrichting en de muzikale omlijsting van het evenement worden verzorgd door de muziekband Wiekent uit Tessenderlo. Iedereen is welkom vanaf 14 uur. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer