Stadsbestuur blijft gekant tegen ENA Tervant

"Het stadsbestuur is en blijft gekant tegen het ENA (Economisch Netwerk Albertkanaal) Tervant", stelde burgemeester Maurice Webers (sp.a) op de jongste gemeenteraad. Onafhankelijk raadslid Hilaire Poels maakte zich zorgen over een passage in een folder waarin gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V) het heeft over de afbakening van het kleinstedelijk gebied Beringen en de economische ontwikkeling langs het Albertkanaal en de E313 in het kader van het ENA. Bovendien had Poels vastgesteld dat De Scheepvaart - nu de Vlaamse Waterweg - het voorkooprecht heeft van percelen in de omgeving.


Hij vreesde dat Tervant met zijn 2.500 inwoners, volledig ingesloten zou geraken door de industrie en de weg opgaat van Doel. Schepen van Ruimtelijke Ordening Anne Cuypers (CD&V) garandeerde dat in het SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) ENA Tervant minstens tot 2019 on hold is gezet.


Schepen van Lokale Economie Gilbert Lambrechts (sp.a) zei dat het ENA-dossier in handen is van de Vlaamse regering, maar dat het stadsbestuur vanaf 2019 wel alert moet zijn. (PVMB)

Lees meer