De Tongerse parketmagistraat Dominique Renotte.
BELGA De Tongerse parketmagistraat Dominique Renotte.

Tongerse parketmagistraat Renotte vrij onder voorwaarden

Dominique Renotte – de Limburgse parketmagistraat die verdacht wordt van gesjoemel met oldtimers – is vrij onder voorwaarden. Dat besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen.

Renotte zat al twee maanden in de cel. Hij is nu vrijgelaten onder strikte voorwaarden en mag geen contact hebben met collega’s gelinkt aan zijn strafdossier. Renotte zelf verklaarde steeds dat hij niet meer heeft dan een liefde voor oldtimers en ze al decennialang verzamelt. Het gerecht denkt daar anders over en meent dat de man jarenlang handelde in de dure wagens en zich daarbij niet aan de regels hield. 

Toen Renotte aan het begin van de zomer in de cel zat, kreeg hij het nog aan de stok met enkele medegevangenen. Hij liep daarbij enkele kneuzingen op.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Rolly

    Een verzamelaar in oldtimers,ik ook denk wel dat deze man zijn hobby gescheiden houd van zijn werk,een beroep is anders dan een hobby,en als hij er veel mee kan verdienen ok goed voor hem,ik denk in zijn dagelijks leven is het niet zo makkelijk,maar in zijn hobby,maakt hij toch enkelen blij,

  • Paul Philippaerts

    Als dit geen afrekening is dan zullen duizenden autohandelaren binnen de maand worden opgepakt. Dit is een echt voorbeeld wat justitie echt is. In Tongeren wordt een man voor een niemandal weken opgesloten. In Maasmechelen laten ze een moordenaar 10 jaar vrij rondlopen. Ze hadden geen tijd voor een proces.

Lees meer