Balaton Sound Festival, niet voor iedereen een feest.
Balatonsound.com Balaton Sound Festival, niet voor iedereen een feest.

Twintiger veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel na slagen aan ex (die hij zelfs tot op Hongaars festival belaagde)

Een 29-jarige man uit Tessenderlo is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden nadat hij zijn ex-partner (24) belaagd en verwond heeft. De man ging zover dat hij zelfs op het Hongaarse festival Balaton Sound het meisje bleef lastigvallen.

De feiten vonden plaats tussen november 2012 en september 2015. Tijdens oudejaarsnacht van 2012 op 2013 liet de man voor het eerst zijn losse handjes gelden. Daarna bleef de man op geregelde tijdstippen ongepast opduiken, in 2015 escaleerde dit gedrag. De man belde het meisje onophoudelijk op, zocht haar op aan haar woning en achtervolgde haar. Ook op de school van het meisje bood de man zich een keer aan met de dwingende vraag aan het meisje om met hem te praten.

Vastgehouden op Balaton

De anticlimax was er op Balaton Sound, het gigantisch festival voor elektronische muziek in Hongarije. “De jongen dook daar op, werd boos en hield mijn cliënte een hele nacht vast”, aldus de advocate van het slachtoffer. “Toen er in de wagen sprake was van een andere jongen, kreeg ze een slag in haar aangezicht en neus. Ze kon uit de auto geraken en werd geholpen door omstaanders.”

Brave familievader

Beklaagde is volgens zijn advocaat een brave familievader geworden en krijgt voorwaarden toegelegd. Zo moet hij zijn agressieproblematiek laten behandelen en krijgt hij een contactverbod wat zijn ex betreft. Aan dat meisje moet hij ook een totale schadevergoeding van 4.763,54 euro betalen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer