Archief: werken aan het gemeentehuis van Leopoldsburg
TONY VAN GALEN Archief: werken aan het gemeentehuis van Leopoldsburg

Verkoop derde gemeentelijk gebouw brengt 170.000 euro in het laatje

Bij de financiering van het nieuwe gemeentehuis van Leopoldsburg werd gerekend op inkomsten uit de verkoop van gebouwen die in onbruik zouden raken. Er is een koper gevonden voor het voormalig administratief gebouw van het OCMW. De vooropgestelde prijs van 170.000 euro werd daarbij gehaald. Eerder werden ook al de vroegere werkwinkel en het oude woonzorgcentrum verkocht. 

De vroegere werkwinkel op de Nicolaylaan werd als eerste verkocht aan de vzw Huis at Werk voor 185.000 euro. Het tweede gebouw dat in het uitstalraam werd gezet, was het voormalige woonzorgcentrum. Dat werd verkocht voor 1.000.100 euro. Het is intussen afgebroken en de bouwwerken van het nieuwe woonproject dat in de plaats komt, zijn volop aan de gang.

Nu is het administratieve gebouw van het OCMW op het Koningin Astridplein dus ook verkocht. De verkoop sleepte iets langer aan dan voorzien, maar opvallend is wel dat voor alle gebouwen de oorspronkelijke instelprijs gehaald werd.

Overige gebouwen

Er zijn nog een aantal gebouwen die verkocht zullen worden. De oude brandweerkazerne staat nog steeds te koop. De verkoop van de oude pastorij werd voorlopig stopgezet, aangezien er nog steeds samen met de kerkfabriek onderzocht wordt hoe men de site rond het vroegere postgebouw op de markt kan brengen. De verkoop van het sociaal huis werd dan weer uitgesteld omdat het dagverzorgingscentrum van VitaS, in afwachting van de nog te realiseren nieuwbouw, nog gebruik maakt van een deel van het gebouw. 

Lees meer