thinkstock

Veroordeelde exhibitionist beweert dat hij bosbessen ging plukken, terwijl seizoen al voorbij was

Een 58-jarige exhibitionist uit Hechtel-Eksel is veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden onder voorwaarden. Hij sprak deze zomer twee tienermeisjes aan in het Kolisbos te Pelt. Naar eigen zeggen was hij bosbessen aan het plukken, maar dat neemt de rechtbank niet serieus. 

De feiten speelden zich deze zomer af, op 14 augustus. Twee minderjarige meisjes van 11 en 14 jaar konden aan hun moeder duidelijk beschrijven dat een man naakt door het bos liep. Hij had wel zijn schoenen nog aan en droeg een zwarte baseballpet. 

De beklaagde werd ter plaatse aangetroffen door de politiezone HANO (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt). Zijn wagen stond een kilometer verder in een straat geparkeerd. Hij zei dat hij daar aanwezig was om bosbessen te plukken en dat hij zelf ook iemand met zwarte pet was tegengekomen. De kinderen wezen hem echter aan als de persoon die ze hadden gezien. 

Geen mandje bij

“De verklaringen zijn niet geloofwaardig, het bosbessenseizoen was op het ogenblik van de feiten al voorbij”, staat te lezen in het vonnis. “Bovendien had hij geen zak of mand bij om deze bosbessen te verzamelen. Ook zijn verklaring van ‘de man met de pet’ klopt niet met de tijdslijn.”

De man pleegde al drie keer openbare zedenschennis en heeft volgens de rechtbank geen normbesef. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn problemen en krijgt ook een effectieve geldboete van 800 euro. Bovendien wordt hij voor vijf jaar uit de burgerrechten ontzet. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer