Het mijnlandschap van Beringen.
Karolien Coenen Het mijnlandschap van Beringen.

VRT maakt ‘Zomerbeelden’ in Beringen

Wie in de voormiddag naar de zender één of Canvas zapt, kent vast en zeker ‘Zomerbeelden’. Dat programma doet je genieten van traag bewegende webcamregistraties van stoeltjesliften in de Alpen, bergdorpen in Oostenrijk, de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen... en binnenkort ook het mijnlandschap van Beringen. 

Meer bepaald worden er beelden gemaakt van be-MINE. “Je ziet live de tropische vissen rondzwemmen in het duikcentrum TODI en je krijgt een prachtzicht op de best bewaarde industriële erfgoedsite be-MINE met de spot op de kolenwasserij, de nieuwe school STRAF! en het toeristisch onthaal Limburg”, vertelt burgemeester Thomas Vints (CD&V) trots. 

“Dankzij deze liveuitzending via de webcam werken we verder aan onze citymarketing voor onze eigen burgers en ook voor de toeristen uit eigen land om onze stad te bezoeken”, is de burgemeester overtuigd.

Promotie voor events

Schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA) vult aan dat de livebeelden ook de toeristische evenementen in Beringen zullen promoten. “Denk maar aan de Breugelfeesten op zondag 29 september of de net gepasseerde en succesvolle editie van de Mijnhappening. Het geheel wordt omlijst met easy listening-muziek.”

‘Zomerbeelden’ is elke morgen tussen 9 en 12 uur op de Vlaamse zender Canvas te bewonderen. Vaak zijn de beelden ook te zien op één. In de wintermaanden heet het programma Winterbeelden.” Volgens de VRT kijken er meer dan 30.000 Vlamingen per dag naar deze ‘Zomer- en Winterbeelden’. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer