Rode Neuzen Dag LOGO
RV Rode Neuzen Dag LOGO

Heilig Hart van Maria engageert zich voor Rode Neuzen Dag

Heilig Hart van Maria Berlaar engageert zich dit jaar voor Rode Neuzen Dag. Het is de eerste keer dat de secundaire school acties op poten zet voor het initiatief. 

“We zouden normaal een wafelverkoop doen, waaraan alle leerlingen van onze school zullen meewerken. Met deze opbrengsten mogen we dan, als Rodeneuzenschool, zelf investeren in projecten binnen onze school in functie van de leerlingen. Wij denken al aan een babbelboom, maar evenzeer een stille ruimte of rustcaravan of dergelijke. Daar zijn we allemaal nog niet zo goed uit”, zegt Stefanie Darmont van Heilig Hart van Maria Berlaar. “We willen meer vertrekken vanuit de leefwereld van de jongeren en de noden die er zijn voor onze jongeren. Dit goede doel past perfect binnen onze studierichting Maatschappij & Welzijn en zo is het idee gegroeid om daar zelf een project van te maken. Elke school komt met jongeren in contact die psychische problemen hebben. Het is dan ook belangrijk dat je als school een goed opvangnet hebt, zodat je deze jongeren kan steunen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer