2 Alex Balus in jeugdhuis Den Bokal
Mathias Huysmans Alex Balus in jeugdhuis Den Bokal

Jeugdhuis Den Bokal start inzamelactie nadat dj-installatie werd gestolen: “Wij zijn vrijwilligers die hard hun best doen en dan gebeurt dit”

Jeugdhuis Den Bokal in Berlaar is een inzamelactie gestart voor de aankoop van een nieuwe dj-installatie nadat de vorige installatie werd gestolen. De dader sloeg vorig weekend toe.“Mogelijk was het iemand die hier geregeld komt en weet hoe je hier kan inbreken”, klinkt het bij het jeugdhuis.

“In ons eerste jaar, drie jaar geleden, werden we ook al eens het slachtoffer van een diefstal. Toen ging een onbekende aan de haal met 20 euro. Deze keer was het dus onze dj-installatie, één van de weinige dingen van waarde in ons jeugdhuis. Dat had de dief blijkbaar door, want hij heeft alleen de installatie meegenomen”, zegt Alex Balus van Den Bokal. “De dj-installatie staat hier nog maar enkele maanden. We hadden maar net onze investering van 900 euro terugverdiend. Daar was een zestal feestjes voor nodig. Onze dj-installatie had enkele jaren geleden een nieuwprijs van 6.000 euro, maar wij hebben ze dus op de kop kunnen tikken voor 900 euro via een tweedehandswebsite. Ik heb via het internet al wat zitten speuren en hier en daar vind je een gelijkaardige installatie voor dat bedrag.”

Stortingen lopen vlotjes binnen

Maar het jeugdhuis kan niet meteen het geld neertellen. Daarom schakelt het de hulp van sympathisanten in. “We hebben online een ‘gofundme’ opgericht. Een pagina waar mensen een bedrag kunnen storten. We mikken op 900 euro. Storten kan via de website, maar wie een donatie wil doen kan dat ook via ons rekeningnummer. De stortingen komen momenteel vlotjes binnen. We hopen tegen 20 juli, wanneer ons Bokal Festival op de agenda staat, onze nieuwe installatie te kunnen gebruiken. ”

2 De gestolen installatie
eyJpdiI6IlBsQkE0TzJMcEhaUHdmQk1paklvZ2c9PSIsInZhbHVlIjoiMTFSYzdaWEFUTEpmSFE0dWFUVjZzSG1HN3ExWkVtcDcyZUVlbUFmdlwvQ2Zka1dvMm1sMGJIRXBTK0h1YTlHRjQiLCJtYWMiOiI5YWRiZDgyYjEwNTlhNzczN2UwM2QyMjJlYTdhNzFmNDMzMTBlMDcxNDA5MjJlZWU0NzE2Njg5ZWMzMDU2MTVmIn0= De gestolen installatie

Zonde

Er is ook schade na de inbraak. “De dader forceerde de deur en kon zo naar binnen. We gaan nu een nieuwe stevige deur plaatsen en bekijken verder welke maatregelen we nog kunnen nemen. We hopen dat de gemeente ons kan helpen”, vertelt Alex. “Voorlopig hebben we geen idee van wie de dader zou kunnen zijn. Ik vermoed dat het om iemand gaat die hier geregeld komt drinken of feesten. Iemand die weet hoe hij hier tijdens de sluitingsuren makkelijk kan inbreken en weet wat er allemaal te stelen valt. Echt zonde dat dit moet gebeuren. We zijn allemaal vrijwilligers die hun best doen, en dan lopen er blijkbaar toch mensen rond die het voor ons verpesten.”

Verhuizen

Schepen van Jeugd Suzy Put (CD&V) reageert: “Mogelijke veiligheidsmaatregelen worden tijdens een van de volgende collegezittingen besproken. Concrete plannen zijn er nog niet. Het jeugdhuis ligt nu wat afgelegen in de Pastorijstraat en extra sociale controle kan geen kwaad. De huidige locatie is tijdelijk en we bekijken met het college welke locaties in aanmerking komen als nieuwe bestemming voor Den Bokal. We betreuren deze inbraak. Den Bokal heeft een ploeg die goed werk levert, en wij willen hen daarin zeker ondersteunen.” 

Wie het jeugdhuis wil steunen kan een storting doen via deze link of via het rekeningnummer BE66 3631 6403 7043. Stortingen op deze rekening worden vermeld op de gofundme. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer