2 Een impressie van het nieuwe plein
Alaers & partners Een impressie van het nieuwe plein

Kardinaal Cardijnplein wordt onder handen genomen: “Plein als ontmoetingsplaats”

Het Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant wordt vernieuwd. Het lokaal bestuur van Berlaar wil het plein, dat voornamelijk dienst doet als parking, omvormen naar een leefbaar plein. De eerste fase van de werken start in de Melkouwensteenweg.

“Het Kardinaal Cardijnplein kan een grondige opfrissing gebruiken”, zegt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA). “Momenteel doet het plein vooral dienst als parking, die functie willen we in de toekomst ook zeker behouden. Maar als lokaal bestuur geloven we dat we ook ruimte kunnen maken om een deel van het plein als ontmoetingsplek in te richten.” Omdat begin juli het traditionele Heikermis op het programma staat, starten de werken op het plein zelf pas dit najaar. “Heikermis is een volksfeest om te koesteren. We hielden er daarom niet alleen rekening mee in de planning, maar ook bij het ontwerp van het plein. Ook na de heraanleg zal deze kermis dus zonder problemen kunnen blijven plaatsvinden.”

In de Melkouwensteenweg starten de aannemer en de nutsmaatschappijen op 6 mei met de eerste fase van de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein. “In de eerste stap komt de riolering aan bod, de rijbaan wordt daardoor tussen het kruispunt met de N10 en het kruispunt met de Heistsebaan afgesloten”, klinkt het. Tot juli wordt er in de straat gewerkt. “Het verkeer zal een omleiding moeten volgen via de Heidestraat. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de Smidstraat en de Isschotweg. Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen. Zij kunnen via de Heistsebaan en de trage weg naast de school naar de Aarschotsebaan. Als alles vlot verloopt, zijn deze rioleringswerken voor de start van de bouwvakantie afgerond. In het najaar kunnen we dan starten met de heropbouw van het wegdek in de Melkouwensteenweg, de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein en de rioleringen in de Heideroosstraat”, besluit Hendrickx. Het einde van alle werken is voorzien tegen mei 2020.

2
Google Maps

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Dierckx

    Ik vraag me als Heikantenaar maar één ding af: wat met de eerder gedane belofte om het aantal parkeerplaatsen te behouden? Ik heb laatst zelf eens geteld op de huidige parking en op het ontwerp, en kom op minstens 15 parkeerplaatsen minder uit.

Lees meer