Schepen Suzy Put en enkele kinderen op het speelplein
Antoon Verbeeck Schepen Suzy Put en enkele kinderen op het speelplein

Nieuw speelterrein Kriebels meteen uitgetest tijdens BuitenspeeldagDeze namiddag werd speelterrein Kriebels aan de Ballaarweg officieel ingehuldigd als openbare speelruimte. Het plein waar vele kinderen zomerweken hebben beleefd met speelpleinwerking Kriebels, heeft de laatste maanden een metamorfose ondergaan en is voortaan dagelijks te bezoeken, met uitzondering van de zomervakantie. Kinderen kwamen vandaag voor het eerst kennismaken met de nieuwe speeltuigen. 

“Om het terrein helemaal af te stemmen op de wensen van de kinderen en hun ouders organiseerden we in april 2018 een gezamenlijke denkoefening”, zegt schepen van Jeugd Suzy Put (CD&V). “Alle inspiratie die uit deze oefening is voortgekomen, werd nadien verwerkt in een ontwerp met natuurgerichte speelplekken vol speelimpulsen waarin kinderen worden uitgedaagd om inventief en creatief te spelen. Deze locatie is trouwens ideaal als buitenspeelplek. Je zit pal in het centrum, maar toch rustig.” Er kwam onder andere een klimtoren, een nieuw speelfort en een kabelbaan. In de toekomst komt er nog een ‘piratentoren’. Geen betere dag dan Buitenspeeldag om de speeltuigen uit te testen. “We wisten dat er nieuwe speeltuigen zouden komen, maar dit zijn er wel heel veel. Hier gaan we ons zeker kunnen amuseren”, aldus Jelle en Jules. Het speelterrein is dagelijks open van 9 tot 21 uur, tijdens de winter van 8 tot 17 uur. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer