Antoon Verbeeck

Open Wervendag neemt je mee naar top van Sint-Pieterskerk

Tijdens Open Wervendag, op zondag 19 mei, kan je de top van de Sint-Pieterskerk in Berlaar bezoeken. Bezoekers kunnen die dag de restauratiewerken van dichtbij volgen en mogen mee de stelling op.

“Bij het bezoek aan de werf ligt de nadruk op de buitenkant van de kerk. Bezoekers worden met de kraanlift tot op de 40 meter hoge kerk gebracht, net onder het recent geplaatste torenkruis en de bijhorende windhaan. Naast de kans om zo de restauratiewerken aan het kerklichaam en de zijbeuken van dichtbij te kunnen bekijken, worden ze hierbij getrakteerd op een fenomenaal zicht over Berlaar en ver daarbuiten. De rondleiding duurt ongeveer 20 minuten: 15 minuten op de stelling en 5 minuten in de kerk”, deelt de gemeente mee.

Tussen 10 en 16 uur vertrekt er ieder halfuur een groepje van 10 personen met gids. Je kan kiezen of je in de voor- of namiddag wenst te komen, het uur krijg je toegewezen. Iedereen kan de werf bezoeken, maar minder mobiele mensen of huisdieren kunnen uiteraard niet mee de stelling op. Inschrijven is verplicht en kan via info@berlaar.be of 03 410 19 00. Een veiligheidshelm wordt die dag voorzien. Het werfbezoek is een gratis activiteit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer