Deze nachtwinkel op de hoek van de Markt en de Legrellestraat in Berlaar werd overvallen.
Google Deze nachtwinkel op de hoek van de Markt en de Legrellestraat in Berlaar werd overvallen.

Politie arresteert duo na overval op nachtwinkel: “Minderjarige geplaatst in Everberg, meerderjarige opgesloten in gevangenis”

Twee jongeren zijn door de politie van Berlaar-Nijlen opgepakt en opgesloten in de gevangenis op verdenking van een gewapende overval op een nachtwinkel in Berlaar. Het gaat om een achttienjarige uit Duffel en een minderjarige.

De overval dateert van 24 maart jongstleden. Toen drongen twee gemaskerde en gewapende mannen een nachtwinkel op de hoek van de Markt en de Legrellestraat binnen. “Op een gewelddadige wijze werd de zaakvoerder bedreigd met een mes en een vuurwapen”, klinkt het bij politiewoordvoerder Kris Jacobs. “Aan de zaakvoerder werd gevraagd om de kassa leeg te maken.” Naar verluidt zouden de twee toen zo’n 250 euro en enkele sigaretten hebben buit gemaakt. “Na de overval sloegen de verdachten op de vlucht met de hulp van een kompaan. Die stond de twee op te wachten in een wagen met gestolen nummerplaten.”

Huiszoeking

Samen met het parket in Mechelen startte de recherche van de politiezone Berlaar-Nijlen een gerechtelijk onderzoek op. Ruim vijf maanden later forceerden de speurders een doorbraak en volgden er enkele huiszoekingen. “Daarbij werd een van de verdachten meteen opgepakt”, gaat de politiewoordvoerder verder. “Het gaat om een achttienjarige man uit Duffel. Hij werd voor de onderzoeksrechter gebracht en aangehouden. Die aanhouding werd intussen ook al verlengd door de raadkamer.”

Everberg

Kort na de arrestatie van de meerderjarige, volgde er een tweede arrestatie. Dit nadat de tweede verdachte zichzelf had aangemeld bij de politie. “Het ging om een minderjarige”, besluit Jacobs. “Hij werd in opdracht van de onderzoeksrechter voorgeleid bij de jeugdrechter. Die besliste om de jongeman te plaatsen in de gesloten instelling van Everberg.” 

Het onderzoek naar de overval wordt intussen verder gezet. Vermoedelijk zal de meerderjarige zich later voor de overval moeten komen verantwoorden in de correctionele rechtbank. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer